Kallt

Det ar jobbit kallt har i morse nar jag gick till skolan var det 10grader, det ar forfarligt och gar vi omkring i sommarklanningar oc shorts, vi maste vara galan. 

Jag tankte att jag skulle passa pa att skriva lite onordiga saker efter som vi inte ar i skolan i morgon och jag inte vet om jag kommer ha mangon changs att komma ut pa internet hemma under helgen.

Anledningen till att vi ar lediga i morgon ar for att det ar Geelong Royal Show. Vad jag har ar det lite som Goteborgskalaset ( jag har aldrig var p[ gbgkalaset men som anda.) De har musik och karuseller och du kan kopa sockervadd och allt ar sjukt dyrt. I Australien eller i  alla fall Victoria verkar alla stader ha en egen show och nar denna ar har alla skolor ledigt en dag...

De vuxna ha ledig under Geelong Cup istallet, viket ar ett hastrace...

Melbourne



Onsdag

I dag är det onsdag, vanligt viss brukar jag gilla onsdagar: dubbel ethics ( mitt favortit ämne), matte(bra eftersom det bara är en enkel), dubbel lunch (med favorit personerna i min grupp) och dubbel engelska(vilket är ganska okej).
 
I dag har dock hittills inte varit det minsta bra. Först hade jag min till tal i ethics om varför det borde var olagligt för föräldrar att slå sina barn. Och så klart klantade jag till, efteråt skrattade min lärare åt mig och sa Good lucky with your kids! Över huvudtaget verkar det bara vara jag som blir upprörd över det här, det är också bara som är i mot kärnkraft, jag är skeptisk till marriage, jag är den enda som är vegetarian och jag kan kanske tänka mig att tillåta polygami. I går när jag berätta att jag var vegetarian utbrast min lärare förtjust: Det är så bra att du är i den här klassen, du kommer från en annan kultur och har annorlunda värderingar, övriga delen av min klass verkade inte vara lika glada åt detta…

Efter ethics var det dags för matte. När jag kom dit, fem minuter efter att lektionen hade börjat, visade det sig att vi hade ett test i dag, jag var inte ens värdig mad kapitlet och det hela gick fruktansvärt dåligt.

Nu har jag dubbel lunch… Sällskapsrummet där alla mina vänner brukar hänga är stängt, biblioteket är proppfullt med människor på lektion och jag kan inte hitta någon av människorna jag brukar umgås med trots att jag vet att många av dem har lunch. Min bänk där jag brukar sitta och skriva blogg inlägg och rapporter till rotary var dock ledig, problemet är att det är sjukt kallt och jag testar min sommar uniform för första gången i dag.

Jag har dock dubbel engelska att se fram i mot, not! Mari börjar bli rädd nu också till och med för mig, projekt Mari går verkligen inte alls bra.

Efter skolan ska jag följa med Robyn och träffa en vän till henne som fyller år, jag vill bara gå och sova eller nåt.  


Tuesday or maybe Thursday

Bra saker:

Sommaruniform

Emily, som var i Sverige men nu har kommit hem (fyra månader för tidigt) till Melbourne.

Melbourne

Victoria Market

Alla outbounds (Australien-människor som åker ut som utbytesstudenter i Januari)

Harry potter

500 days of summer

Min värdmamma

Dubbel lunch

Skolmat (linnea du borde vara mer tacksam)

Dåliga saker:

Att det är för kallt och regnigt för att använda sommaruniformen.

 Homeroom

Hälsan och människan lektioner

Bussen till Highton

Att alla outbounds snart kommer försvinna!

Geelong – Melbourne tåget

Min superläskiga engelskalärare och mitt engelska arbete om cyberbullying

Min lunch


Hej igen

Nu ar det angligen dags for mig att beratta vad jag har haft for mig pa senaste tiden. Jag borjar med for tre veckor veckor sedan sista dagen i skolan ocvh de alldra forsta dagarna i av spring holiday.

Förlåt att jag inte har skrivigt på evigheter, förlåt men att blogga är verkligen inte första prioritet även fast jag vet att det är viktigt att föra någon slags dagbok. Det har hänt mycket sen sist, jag har haft två veckors lov, Geelong Cats har vunnit ALF-cupen, jag har träffat massa exchange-människor, jag har flyttat till min andra värdfamilj, jag har varit outdoor ed camp och bergsklättrat, jag kom till baks till skolan där en del folk har börjat använda sommaruniform (vilket bara är korkat för det är fortfarande sjukt kallt.) Och nu är det helg igen.

Jag känner mig sjukt intelligent i skolan (det förstås bero på mitt fruktansvärda ämnes val), bara de faktum att jag pratar två språk (och dessutom läser tyska hemma) tycker de alldra flesta är hur coolt som helst men jag har också börjat hänga med i alla andra ämnen och vågar räcka upp handen när lärare ställer enkla frågor som ingen annan verkar  hört talas om, jag ät till och med nästan ikapp i matten och jag är ganska bra på att använda miniräknaren. Det går helt enkelt bra. Inte nog med det, snart är det så varm att jag kan använda sommaruniform, Sommaruniformen är en kortkort rutigklänning och träningsockar i sandalerna… Det ser sjukt kallt ut när det bara är 10-15grader, killarna får i alla fall ha knästrumpor!

Och nog about skolan nu ska jag berätta om mitt trevliga lov! Det började med en grym sista dag i skolan med wearebol art tävling, Taylor, mitt hus van! Vi är de gröna och hade Zombie tema. Borrow’s house (de gula) hade Australien-tema, Jag är inte helt säker på vad Penman’s tema var, men de är de röda, och så Flynn de blåa hade havs-tema. Efter skolan åkte jag och Renee in till town promenerade längst Geelong waterfront, åt glass och hade de bra.

Helgen var också okej jag var inbjuden till några av mina favorit rotary människor Russel och Joy. Dessa två är i 65års åldern och har varit gifta sen de var 16, eller i alla fall tillsammans sen de var 16. De bor i ett område för gammala människor… det är en ganska dålig beskrivning men jag orkar inte ägna tid åt att beskriva de bättre. De är pensionerade och verkar nu mer ägna större delar av året till att resa. Deras senaste trip var till Europa och de vald också att tillbringa en vecka i Sverige, västerås och någon annan liten by, antagligen högre upp än jag någonsin varit och Östersund… I alla fall avgudar de Sverige. De har böcker, tidningar, kokböcker, bilder och massa svensk mat från ikea. De tog med mig på en liten åktur vi var i Queenscliff, Barowns head och Ocean grove, vilket är små mysiga sommarstäder i närheten av Geelong. De tog också med mig till en lund där massa Rotary people har planterat träd, så ska tydligen också jag göra innan jag åker hem nästa Juli.

Next Melbourne


RSS 2.0