panic

Jag har pa tok for lite tid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eller jag har i ochforsig massa tid just nu
men jag ar liksom fast i skolan just nu.

 I morgon aker jag upp till Ballarat efter skolan, darifran gar safribussen klockan 6 pa lordag morgon. Safari pagar tre veckor: Vi aker till central Australia, Queensland och ner till Sydney och det kommer vara underbarat.

 Sedan kommer jag tillbaks till Geelong, fredag den 18 juni. Jag kommer bo en dag hos Laurie och Lynn, ha mitt farwellparty pa lordagen, hemma hos Robyn och Chris och sedan tillbaks till Jenny(hon jag haft massa problem med) i Jan Juc. Just nu ar jag och alla mina saker(typ forsta gangen vi alla ar pa samma stalle) hos Robyn och Chris.

Jag ar inte fardig, jag har saker over allt, aldelles for mycket och pa fel stalle.

Idag efter skolan ska jag plantera ett trad och sedan ga ut for middag med chris och robyn och jag har alldeles for mycket att gora men ingen, maste ju sova ocksa liksom. Sa min ide ar att jag ska skolka fran History och ga hem efter lunch, jag har tiy inte skolkat forut sa det ar ok, ingen bry sig och var jag gor anda.

Trots att jag inte har nagon tid har jag tid att gora saker jag absolut inte borde gor. Efter som mina kompisar har gor andra delen av trean ar det mycket snack om betyg och uni och sant sa jag kollade upp lite om min betyg och kurser jag skulle kunna tanka mig att gora,stort misstag. Vissade sig att intagnings poangen pa goteborg uni, fora aret pa global studies pogrammet var 18,85 och larare i samhallskunskap var 18,20. Om jag lyckas fa MVG i ALLA amnen i tvaan och trean kommer jag ha 18p. Jag vet jag alltid kan ga nagon annanstans och att intagnings poanger kanske ar valdigt annorlunda nar jag soker och att jag inte ens ar det minsta saker pa att jag vill studera detta, men anda...


bla

inte nag med att jag har alldeles for mycket art idag, alla mina roliga vanner verkar ha plugglunch, det har de typ varje dag nu for tiden...

Jag har flyttat igen, min vardmamma berattade for mig nar jag kom hem fran Thaiis pa sondag kvall att jag vart tvungen att packa en overnightbag att att med mig till skolan i morgon, min komunication/realition med min gamla vardmamma/consuller gar lite sa dar, eller hon hatar mig

hwfsafsdg

Jag har mindre an tva veckor kvart till Safari(en tre veckors tur till central aust och typ revet och kusten och Sydney) seden kommer jag till Geelong och ar har en vecka. Detta betyder att om cirka fem veckor ar jag hemma i Sverige igen, hur sjukt ar inte det liksom, fem veckor ar absolut ingentig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


I dag

har jag...
vaknat 8.10...
missat skolbussen som gar 8.05...
glomt ata frukost...
tagit den vanliga busen 9.30 till stan...
Traffat folk jag inte ville traffa opa bussen...
glomt min blazer i skolan...
varit tvungen att lamna vaska och allt i den hemma...
blivigt av med mitt bankomartkort(bankomaten tog det)...
inte hittat min grupp for housemusic...


klockan ar bara 10.35

skick

Jag vet inte om jag har berättat det här, i så fall gör jag det igen för kan liksom inte komma över det....

Ni vet det där betygsystemet vi hade för typ 100år sedan i Sverige(och nu kanske jag överdriver, men det var längesedan), det då bara ett visst antal elever kunde få högsta betyg och bara ett visst antal kunde få nästa och så vidare. Jag kommer i håg att första gången jag hörde om det trodde jag det var ett skämt, jag menar det låter ju helt sjukt. Så funkar det här, typ i alla fall...

Så egentligen får man typ bara betyg i year 12, i de andra åren får man betyg på sina arbeten och prov och exams eller nåt, i alla fall spelar det ingen roll, ingen bryr sig om det ändå. Sedan kommer du till year 12 och helt plötsligt står allt på spel och i stället för att lära dig om Australiens legal system får du lära dig vad och hur du ska skiva din exam och hur du ska plugga för att få så bra betyg som möjligt. Sedan skickas din exam och din lärares betyg till Melbourne. Där sitter ett gäng gubbar och kollar igen alla year 12 betyg i hela Victora. Sedan rackas dem. De bästa 0,15% får det högast betyget, de 0,15% sämsta får de lägsta betyget och sa vidare,de flesta far medel betyget. Jag vet rigktigt hur det funkar och jag verkar inte vara den enda for ingen kan forklara mer detaljerat for mig. Det verkar ocksa som att medelbetyget i din klass poverkar for larana sager hela tiden att du inte bara for din skull du ska plugga utan ocksa for dina klass kamrater. jag undrar om det betyder att om tva personer ar pa gransen mellan tva betyg och har samma poang, den vars klass har hogst medelbetyg kommer fa de hogre betyget?


projekt nr what

Jag ska sticka en cupcake

...

"i love my friend, they're wounderful and wouldn't like to change them for anything in the world
it's just.. you know...eh
it's a bit like having unwanted children

you love them and wouldn't think anything bad about them, ever
but if would have know before it happend
you would do differently

if i could go back til july last year
i would choose friend who did stuff on weekend
and if they now not happen't to be wounderful it wouldn't really matter
it would only make it easier when i had to leave them..."


-Kenzie Bender, mars 2010


något maj

Jag har rden nu två utakast men jag vara bara tvungen att skriva ett litet kort meddelade om en händelse som just in träffade.

I morse var jag duktig och gjorde en macka, oftast äter jag rester till lunch, vilket faktist är bättre, min point är att jag faktiskt hade gått upp tidigt och ansträngt mig lite. På min macka var avocado, spenat och ost, låter lite så där jag vet, tyvärr kommer vi dock aldrig få reda på om den var revolting eller not, för jag åt den aldrig. Mackan var inlindad i plast och låg min väska som ståd på marken brevid mitt skåp. När jag tar upp den upptäcker min skåpsgrane Catlin ett underligt håll i mitten på av typ tortilla sandwich. Fraser kommer över och tar sig en titt "Ah, that whould be mice".

AHHHH, seriöst det har varit en mus i min skolryggsäck och bittigt små hål in min macka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag hade bara $3 så allt jag hade råd att köpa var en liten fruktsalad, jag är hungrig!!

skor

föresten kunde jag inte låte bli att köpa awesome skor för 300 något kr


Monday monday

På måndagar har jag art 4 av 6 perioder, it's a lot of art. Specillt när man inte har något project eller liknade. I dag har till och med mindre insperation än vanligt. Jag har dock varit till lite nytta och hjälp Briedy med hennes fotoshots, jag var hår modell :P Briedy är en av de människorna som pratar till dig istället för med dig och inte lyssnar på vad någon har att säga samtidigt kan man liksom inte låta bi att gilla henne för hon liksom sprider glädje.

RSS 2.0